Overvejelser om ekstraudstyr til bilen

Det kan virke logisk nok at fravælge så meget som muligt ekstraudstyr på sin nye bil, således man slipper billigst muligt i pris. Alligevel bør man måske nok overveje flere former for ekstraudstyr på sin bil ved anskaffelsen, selvom man måske kun sjældent eller aldrig for behov for disse funktioner og faciliteter. Dette underlige råd kommer endda fra fagfolk i bilbranchen, og som altid er forklaringen logisk og enkel. Det handler som altid om penge, og forklaringer kommer her.

Vanskeligt at sælge brugte biler uden ekstraudstyr

Det gælder om at se fremadrettet, og måske ender det med, at du allerede om 3-5 år vælger at sælge din bil, mens du stadig kan få en god pris for den. Men om få år har bilbranchen ændret sig en del, da udviklingen går meget stærkt på det område, og til den tid vil brugtbilskøbere automatisk forvente og kræve, at din bil har visse standard faciliteter indbygget for at kunne konkurrere med andre brugte biler til salg. Allerede i dag finder mange bilister ud af, at de kan have ret svært ved at sælge en brugt bil uden noget ekstraudstyr, da dette er vanskeligt at fremskaffe til ældre modeller, da det er udgået for flere år siden. Hvis man har været forudseende og valgt noget praktisk ekstraudstyr til bilen fra starten af, så kan det altså godt betale sig, da der stadig i fremtiden vil være efterspørgsel på gode og veludstyrede brugte biler til en fornuftig pris.

Eksempler på fremtidssikkert ekstraudstyr

Man må ikke forvente at personlige former for ekstraudstyr som lakering og andre forbedringer af bilens udseende vil forhøje bilens brugtpris i fremtiden, men praktiske former for ekstraudstyr bliver til gengæld et must for at opnå et salg. Det kan for eksempel dreje sig om disse faciliteter:

  • Automatisk lås med nøglefri adgang.
  • Automatisk start med nøglefri start.
  • Automatisk nødbremse.
  • Navigationsanlæg.
  • Integreret styresystem, som kan håndtere både smartphone og aircon.
  • 5-dørs biler er at foretrække frem for 3-dørs biler.
  • Anhængertræk kan ligeledes forbedre videresalgsprisen.
  • Centrallås.

Man bør til gengæld droppe et smart betræk, en flot lakering og andre dekorationer på bilens udseende, da denne slags udgifter aldrig betaler sig hjem.