Deleleasing af firmabil giver attraktive fordele

Det kaldes også for splitleasing, og det går i al sin enkelthed ud på, firmaet og privatbilisten deles om den nye smarte firmabil, således man ikke har behov for at købe en privatbil til anvendelse i fritiden, da man blot tager firmabilen med hjem efter arbejdsdagens ophør.

Dette er en billig løsning for begge parter, så mange burde tjekke mulighederne, før de køber ny bil eller firmabil. Dermed bliver det meget nemmere og billigere for en ansat at køre rundt i en dyr bil, idet eneste ulempe er, man kun har rådighed over bilen udenfor arbejdstiden, så i visse familier er det stadig nødvendigt med en mindre bil til resten af familiens behov.

Men mange familier har i forvejen to biler, da begge er udearbejdende, så dermed kan man spare den ene bil, og singler kan helt undgå at købe bil, såfremt man tilbydes deleleasing med firmaet. Man skal blot føre en nøje kørebog, der viser andelen af km til dels erhvervsmæssig og privat kørsel, og dette er blevet væsentligt nemmere at føre ved hjælp af ny teknologi såsom hjemmesider og apps på telefonen.

Hvis man i gennemsnit hver måned anvender bilen privat til en tredjedel af alle bilens kørte km, så vil firmaet kun skulle betale to tredjedele af alle leasingudgifterne, og den private bilist vil slippe med at betale sin del på en tredjedel af udgifterne.

 

Økonomien ved deleleasing

Man starter med at anslå bilens årlige kørselsbehov i km heraf andelen til private km samt andelen af km til firmakørsel. Derefter udfærdiger leasingselskabet 2 kontakter med 1 kontrakt til hver part, hvori den anslåede kørsel tydeligt fremgår, og hver part opkræves separat sin individuelle andel af de månedlige leasingydelser.

Eksempelvis vil økonomien se således ud, såfremt man anslår en årlig total kørsel på 30.000 km, hvoraf de 10.000 km er privatkørsel:

  • Leasingydelse på bil evt. 5.000 kr./måned.
  • Firmaet vil derfor opkræves 20.000 km / 30.000 km * 5.000 kr. =3.333 kr./måned.
  • Privatpersonen vil blive opkrævet 10.000 km / 30.000 km * 5.000 kr. =1.667 kr./måned.

Firmaet vil i starten lægge ud for samtlige af bilens driftsudgifter til benzin, vægtafgift og forsikring, men firmaet skal derefter trække den forholdsmæssige andel af månedens udgifter hos privatbilisten, hvilket i eksemplet her vil være en tredjedel af udgifterne. Efter udgangen af hver 12-månedersperiode (eller ved medarbejderens fratræden i firmaet) foretages der på grundlag af den førte kørebog en opgørelse af den realiserede erhvervsmæssige og private kørsel.

Nu skal firmaet regulere leasingydelsen og driftsomkostningerne for perioden overfor den ansatte, og i denne regulering skal der også omfattes eventuelle erstatninger på bilen til leasingselskabet. Skattemæssigt har en firmabil stillet til rådighed for medarbejderen en skattepligtig værdi på 25 % af bilens værdi dog minimum et beløb på 160.000 kr.

 

Billigt kørende i luksusbiler

Både firmaet og medarbejderen vil kunne nyde glæde af deleleasing ordningen, så derfor kan man få råd til at lease en dyr Audi som firmabil såsom en Audi A6 Limousine til en værdi af 620.000 kr. og opefter. En sådan stor luksusbil i høj kvalitet med suveræne køreegenskaber skaber god stil og prestige indenfor alle firmaer, og at anvende denne luksusbil til privatkørsel er en stor fornøjelse.

Ved at anvende førnævnte regneeksempel kommer man frem til en månedlig totalydelse på 7.600 kr., således man som privatbilist kan nøjes med at betale en tredjedel af beløbet, hvilket bliver til en månedlig udgift på 2.530 kr. Det er meget vanskeligt at finde en bedre ordning end deleleasing, da man derved kan få råd til at køre rundt i en ny luksusbil for et meget overkommeligt beløb. Man skal naturligvis også huske på den skattemæssige værdi, som er på 25 % af 620.000 kr. og bliver til 155.000 kr. om året.