Derfor skal du ikke hælde fyringsolie på din bil

Kører du i en dieseldrevet bil, kan du måske blive fristet til at hælde fyringsolie på bilen. Det er billigere at tanke fyringsolie, og hvad kan det egentlig skade at bytte rundt på diesel og fyringsolie? Det tager vi et kig på i denne artikel, så du kan blive helt afklaret med, hvad du skal og ikke skal fylde på din bil.

Diesel og fyringsolie er IKKE det samme

Vi ved alle, at fyringsolie er billigere end diesel. Mange har dog en forkert antagelse om, at diesel og fyringsolie i bund og grund er det samme. Men det er altså ikke tilfældet.

Hælder du en slat diesel op i et glas og en slat fyringsolie op i andet et glas, vil du tydeligt kunne se en farveforskel. Diesel har en ren, klar farve, mens fyringsolien er mere rødlig at se på. Diesel og fyringsolie er lavet på det samme destillat, men fyringsolien indeholder mange flere urenheder.

Hvad kan der ske ved at hælde fyringsolie på din dieselbil?

De urenheder, der findes i fyringsolien, kan være decideret skadelige for din bil. Fyringsolie kan rent faktisk gå ind og ødelægge bilens filtre, pumper og ventiler. Det eneste, der taler for at hælde fyringsolie på din bil, er, at du får en billigere pris på fyringsolie.

Men det er helt sikkert billigere i længden at passe bedre på din bil ved at anvende diesel, som nu engang er det, der anbefales at fylde på din dieselbil.

Hvad kan der ske ved at hælde diesel på dit oliefyr?

Hælder du til gengæld diesel på dit oliefyr, kan det også have nogle meget uheldige konsekvenser. Fyringsolie er frostsikkert, og det er diesel ikke. Dykker temperaturerne i vinterhalvåret, mens du har diesel i dit oliefyr, kan det ødelægge fyret.

En anden ting er, at det vil være dumt at bruge diesel til dit oliefyr, da det er meget dyrere at fylde dit fyr med diesel end med fyringsolie. Så hvorfor ikke vælge den billigste og bedste løsning?

Det er ulovligt at tanke fyringsolie på din bil

Faktisk er det ikke lovligt at fylde fyringsolie på din bil længere. Så her har vi endnu en god grund til at bruge diesel til din dieselbil. På den måde overtræder du ikke loven – og du passer bedst på din firhjulede ven, så du kan have den i dit liv mange år frem i tiden.