Fordele og ulemper ved billeasing

Både private og firmaer kan i mange tilfælde opnå masser af fordele med billeasing, men det er bedst at overveje alle muligheder grundigt, før man tager en endelig beslutning, da biler jo under alle omstændigheder er en stor udgiftspost i budgettet.

Man bør se på kørselsbehovet, antal kørte km pr. år, pladsbehovet samt budgettet, så man er bedst rustet til at foretage det bedst mulige valg. Det er også meget vigtigt, om man har samme behov hvert år fremover, eller man har et vekslende behov.

Især firmaer har store fordele ved billeasing, da alle udgifterne er fuldt fradragsberettigede, så derfor er det en ekstra god fordel med billeasing for større og dyrere biler såsom de elegante luksusbiler, man finder på Audis hjemmeside.

 

Ulemper ved leasing

Det er nemt at opremse ulemperne ved billeasing frem for køb af bil, da det kun er en fordel at købe bil frem for billeasing, når man beholder samme bil i mindst fire år. Så hvis man kender sit kørselsbehov nu og fremover, så kan det bedst svare sig at købe bilen enten kontant eller på afbetaling og beholde den i en længere årrække, så det kan godt betale sig at holde bilen i god stand og give den regelmæssig vedligeholdelse, så man dermed får en lav udgift på bil hvert år.

Som bilkøber kan man have glæden af egen bil, som man endda kan købe til en meget attraktiv rente, såfremt man har behov for finansiering på bilen. Hvis man har en lille opsparing i banken, så kan det godt betale sig at købe en ny bil kontant eller med en stor udbetaling, da man derved hurtigere bliver gældfri og slipper for renteudgifterne. I alle andre tilfælde kan det faktisk bedre betale sig at lease en bil, da der er masser af fordele ved billeasing.

 

Fordele ved billeasing

For firmaer kan det især være en god forretning at lease en firmabil, men også private kan med økonomisk fordel vælge privatleasing og få adgang til en smart dyr bil for få tusinde kr. i fast månedlig udgift. Da firmaerne kan trække alle leasingudgifterne fra 100 % på skatteregnskabet, så betaler skattevæsnet en stor del af biludgifterne, så derfor er det især en fordel at lease de større dyre kvalitetsbiler, og de er også elegante og udstråler prestige og succes, som er en vigtig faktor i erhvervslivet.

Ikke mange firmaer lader chefen og medarbejderne køre rundt i billige mikrobiler til under 100.000 kr., da der ikke er meget komfort eller prestige forbundet med denne type biler, som faktisk ikke er meget billigere i månedlig udgift for firmaet end en stor kvalitetsbil. Faktisk er der følgende fordele ved billeasing:

  • Slipper for at binde likvid kapital i en bil
  • Kan nemt udskifte bilen til en mere passende model
  • Slipper for uventede udgifter til reparationer og service på bilen
  • Slipper for dyre handelsomkostninger og værditab på bilen
  • Man er altid kørende i en nyere bil under tre år gammel
  • Nemmere at budgettere med pga. af fast månedlig udgift
  • Nemmere at få råd til en dyr kvalitetsbil
  • Firmaer kan nemmere bogføre udgifterne på bilen i regnskabet