Firma leasing kan være smart og billigt

Begrebet firma leasing er i mange situationer både den billigste og den nemmeste måde at anskaffe firmabil på. Firma leasing kaldes også for erhvervsleasing, og det er den indgåede aftale mellem leasingtager (firmaet) og bilens ejer (leasingselskabet).

Mange firmaer har behov for at løse et akut transportproblem, og firma leasing er den mest nærliggende løsning. En leasingaftale løber normalt i 1-3 år, hvorefter firmaet tilbageleverer bilen til leasingselskabet, og man kan derefter starte forfra med en anden ny bil. De eneste andre alternative løsninger for firmaet er:

  1. Billeje
  2. Stille privat bil til rådighed for firmaet
  3. Købe firmabil

Fordele og ulemper ved leasing

De tre muligheder er både dyrere og mere upraktiske frem for firma leasing, idet billeje nemt kan koster langt over 10.000 kr. om måneden for en almindelig bil, så billeje er normalt kun attraktivt for transportbehov for få dage.

At stille sin egen personbil til rådighed for firmaet anvendes nogle gange, men ofte er det upraktisk, da bilen måske ikke opfylder kravet til bilens rummelighed samt prestige, og desuden opstår der en del regnskabsmæssige problemer med kørebog mm.

Den mest fornuftige løsning er derfor at købe en firmabil enten kontant eller på afbetaling, hvilket er en glimrende løsning, men man binder dels likviditet i bilen, man får værditab ved salg af bilen, man får udgifter til service og reparationer, man skal afskrive udgifterne på bilen over en årrække med masser af bogholderi indblandet, og endelig koster alle udskiftninger af bilen dyre handelsomkostninger, og alle disse problemer slipper man for med leasing af bil.

Det er kun en økonomisk fordel ved køb af firmabil frem for leasing i de tilfælde, hvor firmaet kan overskue sit kørselsbehov mindst 4 år ud i fremtiden, og svingende ordretilgang samt konkurrencen i firmaets branche og andre faktorer kan gøre det vanskeligt at kende transportbehovet mange år frem. Derfor er konklusionen ofte, firma leasing er en fleksibel og økonomisk løsning, som erhvervslivet har masser af fordele med.

 

Biler i alle prislejer

Det at vælge den rette bil til firmaets transportbehov kan være en stor opgave, idet flere ting spiller ind, men til de fleste formål vil man kunne komme længst ved at lease bil hos et landsdækkende og anerkendt bilmærke såsom Hyundai, der dels har et stort og varieret udvalg af biler til alle typer områder, og dels leverer kvalitetsbiler til meget konkurrencedygtige priser.

Til de meget små opgaver kan man anvende minibilen Hyundai i10 til omkring 1.000 kr. om måneden, og en stor SUV som Hyundai Tucson koster omkring 5.000 kr. om måneden vil give masser af prestige, komfort og køreglæde, men en stor familiebil som Hyundai i30 kan leases for kun 2.695 kr. om måneden med en startydelse på 9.995 kr.

 

Billede: theKCB

Billede: gavinbloys